Boken: Lojal eller moral

: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /customers/b/8/d/visacivilkurage.se/httpd.www/includes/unicode.inc on line 345.

Titta gärna på de två PDF-filerna nedan

Under våren är min ambition att färdigställa en bok baserad på intervjuer  dels sakkuniga personer dels drabbade som berättar om problematiken med dålig psykosocial arbetsmiljö.. För att sedan göra problematiken till en aktuell samhällsdebatt utgår jag från 1999 års arbetslivsdelegation som beskrev en allvarlig situation och en negativ  utvecklingen.

Det som hänt under de senaste tio åren är istället för en högljudd debatt en allt mer nedtystad situation  där  många parter är rädda för att behöva stå för de kostnaden som en dålig arbetsmiljö orsakar. Eftersom oftast ingen utom den enskilt drabbade  tvingas stå för kostnaden finns det dåliga skäl att tro att  utvecklingen vänder.  problemen är   därför idag ett  av våra riktigt stora samhällsproblem.

Trots en allt sämre och  skadligare psykosocial arbetsmiljö krävs tystnad och lojalitet, trots att det sker en omoralisk hantering av kollegorna på jobbet! 

Börje Erikssson 2010-03-01

BilagaStorlek
baks..pdf75.79 kB
frams2.pdf271.95 kB